Meest gestelde vragen

Wat is muggenmelk?
Muggenmelk is een zeer effectief anti muggen product dat plantenoliën bevat en muggen op een afstand houdt en zo helpt voorkomen dat zij steken.

Hoe gebruik je muggenmelk?
Muggenmelk is verkrijgbaar als spray, roller en stick. Op de verpakking staat hoe je deze het beste kunt gebruiken. Deze informatie vind je ook op de productpagina's op deze website.

Contact met ogen, slijmvliezen en beschadigde huid vermijden. Contact met etenswaren, kunststoffen en gelakte oppervlakten voorkomen. Indien dit toch zou gebeuren, onmiddellijk spoelen met water.

Is muggenmelk plakkerig?
Nee, het is niet vettig. Muggenmelk trekt in de huid na enkele seconden.

Kan ik muggenmelk samen met zonbeschermende producten gebruiken?
Ja, breng het aan over je crème, lotion of olie. Je kunt het ook over cosmetica gebruiken.

Is muggenmelk geschikt voor iedereen?
Muggenmelk is geschikt voor volwassenen en de variant met 9,5% DEET ook voor kinderen vanaf 2 jaar. Lees altijd goed de verpakking en test het product op voorhand op een klein plaatsje, in geval van twijfel.

Hoe vaak moet ik muggenmelk aanbrengen?
Dit hangt af van de variant en het DEET percentage in die variant. Jaico muggenmelk biedt in ieder geval altijd gemiddeld 6 uur bescherming. Je moet het wel opnieuw aanbrengen na het zwemmen of douchen. Als je veel zweet of je bevindt je in een vochtig gebied, breng dan elke vier uur opnieuw aan.

Wat is DEET?
De stof N,N-diethyl-m-toluamide, ofwel DEET, is een stof die door het Amerikaanse leger in 1946 is ontwikkeld voor de bescherming van haar troepen in Azië tegen door insecten overgebrachte infectieziekten..

In 1957 is het eerste DEET-product voor de consument op de markt geïntroduceerd en wordt sindsdien jaarlijks door meer dan 100 miljoen mensen gebruikt. Tot op de dag van vandaag is DEET nog steeds de beste stof die muggen op afstand houdt.

Hoe werkt DEET?
Van DEET is wetenschappelijk bewezen dat het insecten op afstand houdt. Wanneer een mug te dicht bij de huid komt werkt DEET in op het zenuwstelsel van de mug waardoor ze hun coördinatie kwijtraken. De mug kan daardoor moeilijk bij de huid komen en zal een ander slachtoffer zoeken. Een mug gebruikt een combinatie van carbon dioxide, geur en infrarood sensoren om haarvaatjes aan de oppervlakte van de huid op te sporen. Alleen vrouwtjes muggen steken.

DEET beïnvloedt deze sensoren waardoor de mug niet in staat is het menselijk hittebeeld te traceren en op zoek gaat naar een ander slachtoffer. DEET doodt niet maar beschermt de mens door de mug op afstand te houden. Bijzonder is dat muggen niet immuun kunnen worden tegen DEET.

Waarom moet ik een DEET product gebruiken?
Voor een verblijf in de tropen adviseert de World Health Organisation (WHO) verschillende maatregelen ter voorkoming van ziekten en infecties die overgebracht kunnen worden door steken van bepaalde muggen.

Één van die maatregelen die de WHO adviseert is het insmeren van de onbedekte huid met een insectenwerend middel met DEET.

Waarom Jaico muggenmelk?
Jaico is er in geslaagd een product te ontwikkelen dat een combinatie van DEET (Diethyltoluamide) en plantenextracten (etherische plantenoliën) bevat. Deze combinatie blijkt een versterkende werking te vertonen: de effectiviteit van het receptuur is groter dan de effectiviteit van de individuele ingrediënten. Hierdoor wordt bij een geringe hoeveelheid DEET een betere, effectievere bescherming geboden tegen muggen.