Over Jaico

Jaico is opgericht in 1987. Jaico is er in samenwerking met het Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen in geslaagd een combinatie van DEET en plantenextracten te ontwikkelen, gebaseerd op een mengsel van extracten uit etherische plantenoliën, gecombineerd met het ingrediënt Diethyltoluamide (DEET). De effectiviteit van deze combinatie is groter dan de gezamenlijke effectiviteit van de individuele ingrediënten.

Jaico muggenmelk beschermt niet alleen tegen muggen die in de Nederland voorkomen maar voor vrijwel alle 3.000 muggensoorten over de hele wereld. Jaico Muggenmelk doodt de muggen niet maar beschermt de mens door de muggen op afstand te houden.

Niet alleen worden alle Jaico producten onderworpen aan grondige laboratorium testen voordat ze op de markt worden gebracht, ze worden ook getest tijdens expedities. Zo heeft Jaico in 2008 in samenwerking met het ITMA (Institute for Tropical Medicine in Antwerpen) een expeditie georganiseerd in de Camargue, een gebied waar de laatste jaren vectoren van Dengue zijn ontdekt.